Πέμπτη 31 Αυγούστου 2006

Αλλαγή σελίδας...

Μετά από τριάμιση χρόνια ως συμβασιούχος εργαστηριακός βοηθός και διαχειριστής συστημάτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης ήρθε η ώρα της εξόδου. Το καθεστώς της σύμβασης μου (ΠΔ 407/80) απαγορεύει την απασχόληση ενός εργαζόμενου σε ένα ίδρυμα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπήρχε κόσμος που δούλευε με αυτή τη σύμβαση για παραπάνω από έξι (6) χρόνια.

Είμαι αισιόδοξο άτομο και πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο κρύβει και καλά στοιχεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνω και διαφορετικά πράγματα τα οποία είχα για καιρό αμελήσει, όπως για παράδειγμα να δώσω περισσότερο βάρος στη διατριβή μου.

Το άσχημο είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων αντιμετωπίζεται από το κράτος μεροληπτικά σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες που συμπεριλήφθησαν στις διατάξεις του ΠΔ164. Επίσης στεναχωριέμαι μιας και σε μεγάλο βαθμό δεν έκανα αυτή τη δουλειά για βιοπορισμό αλλά γιατί μου άρεσε και ένιωθα ότι πρόσφερα στους συνάδελφους προπτυχιακούς αλλά και στο προσωπικό του εργαστηρίων με τα οποία συνεργαζόμουνα.

Δεν πειράζει... ουδείς αναντικατάστατος!

2 σχόλια:

  1. Φίλε, καλή σταδιοδρομία! Ελπίζω να σου δώσει η αναγκαστική επαγγελματική αλλαγή κίνητρα για να αναζητήσεις κάτι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και 5 μήνες δουλεύω και ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Η μετάβαση απλά έγινε λίγο γρηγορότερα (6-12 μήνες) από ότι υπολογιζα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή