Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Η ευχαρίστηση του να χρησιμοποιείς λογισμικό από τη Google

Δεν υπάρχει εταιρία της οποίας κάθε νέο λογισμικό να μου προκαλεί τόση ευχαρίστηση όταν το χρησιμοποιώ, όσο αυτό της Google. Να ξεκινήσω από το Picasa και το Gmail και να φτάσω στο εξαιρετικό νέο Analytics. Δεν μπορώ να πιστέψω πώς το καλό και επαρκέστατο Analytics δέχθηκε τόσες πολλές και ουσιαστικές βελτιώσεις σε σημείο η παλαιότερη έκδοση να φαντάσει απολίθωμα.

Η Google το έχει πιάσει το νόημα: "Φτιάξτε λογισμικό που να κάνει τους χρήστες να το ευχαριστιούνται όταν το χρησιμοποιούν". Είμαι σίγουρος, ότι πίσω από αυτό κρύβονται άνθρωποι με όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουν αλλά και με αφοσίωση πραγματική στο στόχο τους και όχι γκρίζα ανθρωπάκια μιας απρόσωπης πολυεθνικης. Διαφωνείτε;

2 σχόλια:

  1. Πρόσφατα το είδα το Analytics και απο πρώτη ματιά, ναι εινια φοβερό.
    Και τα υπόλοιπα εργαλεία ειναι πολύ φιλικά και πλούσια.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η εταιρία στην οποία δουλεύεις σε φροντίζει με τέτοιο τρόπο που να νιώθεις ότι θέλεις να πας στην δουλειά και όχι (αυτό που συνήθως συμβαίνει) να εύχεσαι να ήταν Παρασκευή για να χαλαρώσεις το Σ/Κ τα αποτελέσματα είναι αυτά που περιγράφεις Βαγγέλη. (Δες post στο tavani για τις συνθήκες εργασίας στην Google)

    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι μεγάλες εταιρίες είναι ότι η πίεση και το άγχος που ασκούν στο προσωπικό δεν είναι το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή