Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

Kopete vs Gaim : Σημειώσατε 1

Χρησιμοποιώ IM εφαρμογές εδώ και πολλά χρόνια. Για αδιευκρίνιστους λόγους (μάλλον λόγω του port στα Windows) προτιμούσα τον Gaim, ο οποίος επί σειρά ετών λειτουργούσε εξαιρετικά τόσο σε Windows όσο και στο Linux.

Με την μετάβαση προ μερικών μηνών (λόγω Beryl) στο Ubuntu 6.10, ο Gaim άρχισε να παρουσιάζει crashes τα οποία το ελάχιστο ενοχλητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Κατόπιν προτροπής του Δημήτρη έριξα μια ματιά στο Kopete.

Πολύ καλογραμμένη εφαρμογή, με εξαιρετική υποστήριξη του MSN αλλά και των άλλων πρωτοκόλλων. Επιπρόσθετα, η ανταλλαγή video στο MSN λειτουργεί άψογα (ο Gaim δεν υποστηρίζει video) και τα κολλήματα είναι σε μηδενικό επίπεδο.

Έχω τέλος, την εντύπωση ότι στο KDE οι εφαρμογές (σε Qt) είναι μια κλάση ανώτερες από αυτές του gnome (GTK), με εξαίρεση το Gimp και το Firefox φυσικά.

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Βαγγέλη beta tester. Κάτι παρόμοιο για εμάς τους άμοιρους με windows? Έχω δοκιμάσει το trillian παλιά αλλά δεν με εντυπωσίασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να δοκιμάσεις τον Gaim για Windows, ο οποίος υποθέτω ότι έιναι πιο σταθερός σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση για Linux :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή